Panini tipăreşte în mod deliberat abţibilduri în ediţie limitată sau rare? 

Nu. Fiecare colecţie constă dintr-un număr de abţibilduri tipărite pe una sau două coli tipografice, care, la rândul lor, conţin câte un abţibild din fiecare şi sunt tipărite în aceeaşi cantitate ca şi albumele.

Când au fost introduse abţibildurile autoadezive?

Abţibildurile autoadezive au fost introduse în colecţia Calciatori din sezonul 1971-72. Iniţial, abţibildurile erau făcute dintr-un carton subţire, iar colecţionarii trebuiau să le lipească în album cu lipici. La sfârşitul anilor '60, pe spatele abţibildurilor au fost puse nişte mici triunghiuri care erau adezive pe ambele laturi, numite "celline", pentru ca abţibildurile să poată fi puse în album fără a trebui să se folosească lipici.

De ce versiunea originală a "jucătorului răsturnat" avea tricou roşu, şort alb şi şosete negre cu dungi galbene?

Pentru a nu fi putea fi asociat unei echipe italiene anume, deoarece trebuia să-i reprezinte pe toţi jucătorii de fotbal, în general.

Ce jucător a apărut pe coperta primei ediţii a albumului Calciatori?

Jucătorul suedez Nils Liedholm, care în acel moment juca pentru AC Milan şi făcea parte dintr-un trio legendar de atacanţi, cunoscut sub numele de "Gre-No-Li" (împreună cu Gren şi Nordhal). 

Câte pliculeţe de abţibilduri produce Panini pe an? 

În medie, Panini a produs 1 miliard de pliculeţe pe an, în ultimele sezoane. Asta înseamnă 6 miliarde de abţibilduri!

Câte pliculeţe din prima colecţie Calciatori au fost vândute?

3 milioane, număr care a crescut la 15 milioane în anul următor şi la 29 de milioane după doi ani.

Cine a inventat Colecţiile Panini?

Giuseppe Panini, care a fondat Compania în 1961, după ce mai înainte condusese Agenzia Distribuzione Giornali Fratelli Panini (Agenţia de distribuire a presei a fraţilor Panini) (1955). Tot atunci, fratele său Benito i s-a alăturat în această afacere, iar ceilalţi fraţi, Umberto şi Franco, s-au alăturat companiei în 1963. Giuseppe Panini a murit pe 18 octombrie 1996, la vârsta de 71 de ani.

Când s-au "născut" abţibildurile/cartonaşele? 

Primul abţibild/cartonaş cunoscut făcea parte dintr-o serie emisă de Litografia Bognard din Paris în 1867, care ilustra pavilioanele de la Expoziţia Universală din acel an. După aceea au urmat "cartonaşele pentru ţigări" Marquis of Lorne (este vorba de imagini tipărite pe cartonaşe, folosite din anul 1879 în S.U.A. pentru a întări pachetele de ţigări cu această marcă). 

Ce înseamnă "fifimatic"? 

Este o maşină automată de ambalare, inventată de Umberto Panini: aceasta adună abţibildurile (numărul lor depinde de comandă) şi le ambalează. După aceea, maşina ambalează pliculeţele cu abţibilduri în cutii.

În ce an a început Panini să publice "L'Almanacco Illustrato del Calcio Italiano" (Almanahul ilustrat al fotbalului italian)?

În anul 1970, acest titlu, sub direcţia lui Luigi Scarambone, a fost cumpărat de la editura Carcano. Înainte de aceasta, a fost publicat de editura Rizzoli şi scris de Leone Boccali (legendarul ziarist sportiv care l-a creat în 1939) şi de De Vecchi.

De ce a fost ales un cavaler cu lance ca logo pentru Panini?

Deoarece Giuseppe Panini, căruia îi plăceau ghicitorile şi rebusurile, crea cuvinte încrucişate sub pseudonimul "Paladinul". În anii '70 a fost creată şi o revistă pentru colecţionarii de abţibilduri Panini, căreia îi făcea publicitate "Pipino il paladino" ("Pipino" fiind un diminutiv de la Giuseppe).

Care a fost prima colecţie de abţibilduri, diferită de Calciatori, produsă de Panini?

"Aerei e Missili" (Avioane şi rachete) în 1965, urmată de "Animali di tutto il mondo" (Animale din toată lumea).

Care a fost primul abţibild Panini tipărit?

O imagine a lui Bruno Bolchi, fundaş în echipa Inter Milano şi căpitan al acesteia.

Cât costa primul pliculeţ de abţibilduri Calciatori? 

Costa 10 lire (aproximativ 0,5 eurocenţi) şi conţinea numai 2 abţibilduri.

Ce este "Il feroce saladino"?

Este un abţibild promoţional tipărit în 1937 pentru Perugina - o companie italiană care produce ciocolată - şi care, din cauza unei erori de distribuire, a devenit foarte rar în majoritatea regiunilor din Italia, ajungând astfel la o valoare incredibilă pentru perioada respectivă. 

Când au fost introduse pentru prima oară explicaţiile în mai multe limbi?

În 1970, cu ocazia Campionatului Mondial din Mexic; tot atunci s-a comercializat pentru prima oară o colecţie de abţibilduri la nivel internaţional.

Care a fost primul album de abţibilduri publicat pentru Campionatul Mondial de Fotbal?

“Mexico 70”. Acest album a coincis cu ultima ediţie a Campionatului Mondial la care echipa câştigătoare a primit istoricul trofeu Jules Rimet, care a fost înlocuit după aceea de actuala CUPĂ MONDIALĂ FIFA în 1974. 

Ce reprezintă jucătorul răsturnat - simbolul pentru Calciatori Panini?

Este o "foarfecă" executată de Carlo Parola de la Juventus.