Grupul Panini

Grupul Panini: Istoria şi alte informaţii 

Compania Panini a fost fondată în 1961, prin lansarea primei sale colecţii Calciatori/Fotbalişti. Fondatorii, fraţii Panini, aveau deja un chioşc de ziare pe Corso Duomo, la Modena, deschis în 1945, iar în 1954 înfiinţaseră Agenzia Distribuzione Giornali Fratelli Panini (Agenţia de distribuire a presei a fraţilor Panini). 

Compania a rămas sub controlul familiei Panini şi s-a dezvoltat, ajungând la o cifră de afaceri anuală de peste 100 miliarde de lire italiene. 

În 1988, compania a fost vândută Grupului Maxwell, care a impus o serie de schimbări în administrare, printr-un management din străinătate. După ani de dificultăţi financiare, compania Panini a fost cumpărată de către Bain Gallo Cuneo şi De Agostini în anul 1992. Au fost suficienţi doar doi ani de bună administrare pentru a readuce compania la gloria ei din trecut. După aceea, Panini s-a alăturat companiei Marvel Entertainment Group. Echipa de conducere a companiei, dirijată de Aldo H. Sallustro, a fost menţinută, iar cartierul general a rămas în Italia. 

Pe 8 octombrie 1999, compania Panini a fost cumparata de compania Fineldo SpA, detinuta de Vittorio Merloni, un concern italian implicat în producerea de bunuri de consum si în finantarea afacerilor, si de echipa de conducere de la Panini. 

Panini a achiziţionat compania World Foot Center, care se ocupă de distribuirea şi promovarea de articole legate de fotbal, atât pentru cluburi cât şi pentru echipa naţională a Franţei. De asemenea, a devenit acţionar majoritar al companiei Digital Soccer Project, care dezvoltă aplicaţii software revoluţionare în sectorul sportiv. În acelaşi timp, activitatea de producţie a hârtiei adezive, reprezentată de Divizia Adespan, a fost vândută către Avery Dennison, unul dintre liderii mondiali din sectorul hârtiei adezive.

Grupul Panini, cu sediul central la Modena, în Italia, este un lider mondial în sectorul elementelor de colecţie şi al cardurilor de schimb. Panini este o companie multinaţională şi un lider în sectorul editării de reviste şi cărţi pentru copii, benzi desenate, manga şi romane grafice, atât în Europa, cât şi în America Latină. De asemenea, Panini este un distribuitor major de produse ale unor terţi părţi în Italia, Franţa şi Spania. Pe lângă aceasta, compania Panini este implicată şi în importante programe multi-media.

Pentru informaţii ulterioare: www.paninigroup.com